Høydepunkter EM 2024: Tyskland knuser Skottland i turneringsåpningen

Comments · 194 Views

Tyskerne tok ledelsen innen 10 minutter med et mål fra Florian Wirtz, EURO 2024 Tyskland drakt fulgt opp 10 minutter senere av en fra det 21 år gamle fenomenet Jamal Musiala. Tyskland la til en tredje rett før pause med en Kai Havertz-straffe, etter en hendelse som førte til at Skottlands Ryan Porteous fikk rødt kort.Niclas Füllkrug scoret i det 68. minutt til 4-0, men en uheldig avvisning av forsvarsspiller Antonio Rudiger gikk inn for et selvmål i det 87. minutt, og avsluttet Tysklands bud på nullen. Bytte Emre Can scoret på stoppetid for å gjenopprette Tysklands firemålspute."Vi holdt på, sultne og grådige, det var en fullt fortjent seier mot et lag som hadde en spiller mindre," sa Füllkrug til den tyske kringkasteren ZDF etter kampen.

Skottland klarte ikke et skudd på mål, men selvmålet og rasende 10-manns forsvar kan være stort når det kommer til tiebreaks i gruppespillet."Tyskland var enestående, og dessverre kunne vi ikke matche dem," sa Skottlands trener Steve Clarke. "De løp fra oss veldig raskt, ga oss ikke fotfeste i kampen. Sluttresultatet var skuffende, men det vi må gjøre er fortsatt foran oss."
Tyskland møter Ungarn onsdag 19. juni i den andre kampen i gruppespillet. Tyskerne runder av gruppespillet mot Sveits 23. juni.Antonio Rudigers selvmål fikk Skottland på resultattavla i det 87. minutt, og reduserte ledelsen til 4-1, men Emre Can scoret for Tyskland på pause og avsluttet kampen 5-1 .Ruten var en perfekt start på turneringen for vertsnasjonen, som ønsket å vinne europamesterskapet for første gang siden 1996.Niclas Füllkrug slo inn et mål i det 68. minutt mot Skottland, og økte Tysklands ledelse ytterligere etter at laget ble holdt målløst i de første 20 minuttene av andre omgang.Ned til 10 mann og ikke ønsket å bli begravd i målforskjellen, gjorde Skottland en defensiv endring ved pause og hentet Grant Hanley for angriperen Ché Adams.Skottland har ikke klart et skudd de første 50 minuttene.

Tyskland fikk mål i løpet av de første 19 minuttene fra 21-åringene Florian Wirtz og Jamal Musiala, Billige Fotballdrakter som absolutt dominerte første omgang i München.I det 46. minutt omsatte Kai Havertz et straffespark som ble dømt av en VAR-sjekk – en hendelse som ga Skottlands Ryan Porteous rødt kort – til 3-0.Ned til 10 mann kan andre omgang bli stygg for Skottland.I det 19. minutt satte 21 år gamle Jamal Musiala inn et mål fra omtrent 12 meter unna, og økte vertens Tysklands ledelse til 2-0 tidlig i åpningen mot Skottland.Florian Wirtz scoret det første målet i EM 2024, et lavt skudd fra toppen av sekstenmeteren som Skottlands keeper Angus Gunn fikk en hånd på – men klarte ikke å holde unna.

Bare 21 år gammel ble Wirtz kåret til sesongens spiller i Bundesliga etter å ha ledet Bayern Leverkusen til sin første ligatittel noensinne.Tyskland og Skottland har startet i München, og åpner offisielt europamesterskapet i 2024.Tyskland så ut til å ha en stor sjanse mindre enn et minutt ut i kampen med Florian Wirtz på mål, noe som krevde en stor redning fra Skottlands keeper Angus Gunn – men flagget var oppe for offside.UEFA hyllet Tysklands sene VM-vinnende kaptein og trener Franz Beckenbauer under åpningsseremonien for Euro 2024 på fredag, med fans som applauderte da videoer av en av Tysklands beste spillere ble vist på München stadion.Beckenbauer, som døde i januar 78 år gammel, var kaptein for Vest-Tyskland til EM-seier i 1972 og en verdenscupsuksess i 1974 før han vant verdensmesterskapet som landslagssjef i 1990."Der Kaiser", som han fikk kallenavnet for sin imponerte spillestil og beherskelse av spillet, var også en trofast av Bayern München-laget som vant europacupen tre ganger på rad fra 1974-76.